Surfen verhoogt werkprestaties

Uit een studie aan de universiteit van Melbourne zijn verbijsterende resultaten gekomen. Werknemers die af en toe wat op het web rondsurfen tijdens de werkuren zouden volgens hen beter presteren dan collega’s die dat niet doen.

Er is wel een maar, dit rondsurfen op het web mag maar maximaal 20% van hun totale werktijd innemen. Als dit browsen, ook wel Workplace Internet Leisure Browsing (WILB) genoemd, teveel word leid dit wel tot een daling van de productiviteit. De verklaring hier achter is vrij simpel, tijdens het browsen krijgen de hersenen de tijd om even uit te rusten. Als deze achteraf dan terug aan de slag moeten zal dit eens zo vlot gaan. Alle moeite die door bedrijfsleiders gedaan wordt om dit surfen te vermijden is dus in zekere zin verspilde tijd en moeite.

Er is ook een lijst van populairste activiteiten tijdens het WILB. Er wordt vooral gelezen op nieuwssites en gezocht naar productinformatie. Facebook, Youtube en online spelletjes scoren ook heel hoog.

Ik merk vaak dat werken na wat ontspanning zeker wel sneller gaat. Het is echter gevaarlijk om het uur uit het oog te verliezen als je met zulke dingen bezig bent.

bron:  HLN

~ by ThunderbirdOne on April 3, 2009.

Leave a comment